Produse

Diverse
Calivita
Mega Zinc CaliVita
Pret: 41.6 RON
Pret nou: 35.09 RON

Continut:  100 tablete
Compozitie/tableta:
Zinc (chelatat cu aminoacizi)  50.00 mg
Recomandari: D-P-S
Acne   0- 0- 1
Adenom de prostată 1- 0- 1 
10zile, apoi  0- 0- 1
Afte  0- 0- 1
Anticoncepţionale  0- 0- 1
Apetit (creştere) - anorexie  0- 0- 1
Apetit sexual (creştere)  0- 0- 1
Arsuri ale pielii  0- 0- 1
Cancer la prostată  0- 0- 1
Creştere (stimulator)  0- 0- 1
Dermatite şi dermatoze  0- 0- 1
Descuamarea unghiilor  0- 0- 1
Diabet (reglare glicemie)  0- 0- 1
Dureri menstruale 0- 0- 1 
14/30 zile 
Eczeme   0- 0- 1
Fertilitate   0- 0- 1 
Hemoragii (răni externe)  1- 0- 1
Impotenţă   0- 0- 1
Infecţii (prevenire)  0- 0- 1
Infecţii ale pielii capului  0- 0- 1
Infecţii urinare (prostatită)  0- 0- 1
Intocxicare cu gaze de eşapament şi fum  0- 0- 1
Intoxicaţie cu plumb  0- 0- 1
Menstruaţii neregulate  0- 0- 1
Miros (pierdere)  0- 0- 1
Nicturie adulţi (adenom prostată)  0- 0- 1
Plăgi (vindecare)  0- 0- 1
Sterilitate (tratament)  0- 0- 1
Unghii friabile  0- 0- 1
Unghii cu pete albe  0- 0- 1
Zona Zoster  0- 0- 1
D - Dimineata
P - Pranz
S - Seara

Prezentarea produsului:

Zincul joaca un rol foarte important in procesele fiziologice; intra in componenta a mai mult de 70 de enzime.  Fiecare celula a organismului uman contine zinc, dar distributia acestuia in diferite organe nu este uniforma. In creier, inima, plamani si muschi, zincul se afla in concentratii relativ constante. In schimb, cantitatea de zinc din sange, testicule sau par depinde de concentratia de zinc din alimentatie.

Zincul este unul dintre cele mai importante oligoelemente; Organismul uman nu dispune de un depozit important de zinc care sa poata fi utilizat in caz de deficienta. Prin urmare avem nevoie continua de zinc iar in anumite cazuri (de exemplu in cazul persoanelor care locuiesc în zonele poluate, se hranesc necorespunzator), acesta trebuie suplimentat cu ajutorul unui produs modern.

Food and Drug Administration din SUA recomanda unui barbat adult un aport zilnic de 15 mg de zinc. Cercetarile au demonstrat ca, in America, prin hrana zilnica ajung in organismul barbatilor doar 8,6 mg din acest metal, adica ceva mai mult decat jumatate din cantitatea necesara si din aceasta cauza sunt frecvente imbolnavirile datorate deficitului de zinc. Nu se cunosc cercetari similare efectuate in Romania si nici statistici din care sa rezulte date exacte privind aceasta problema pe plan local, dar aproape sigur situatia nu este mai buna la noi in tara.

Este un constituent al insulinei (fiind responsabil de structura spatiala a acesteia), hormonul responsabil cu metabolismul glucidelor, prin urmare un element important al acestui metabolism. Este constituentul esential al enzimelor ce protejeaza organismul impotriva efectelor adverse ale radicalilor liberi. Pentru persoanele care locuiesc in orase poluate, suplimentarea cu zinc este ideala. Zincul este, de asemenea, necesar pentru diviziunea celulara, deoarece celulele sistemului imunitar se multiplica la o rata foarte ridicata; zincul sprijina si functionarea normala a acestui sistem.

Zincul actioneaza asupra functiilor cerebrale, favorizand cresterea  si capacitatea mentala.

Zincul este absolut necesar pentru producerea testosteronului care intensifica anabolismul proteinelor, ceea ce favorizeaza dezvoltarea musculaturii si dezvoltarea fizica in general. De asemenea, regleaza si motricitatea musculara. Organismul sportivilor necesita o cantitate mai mare de zinc, in comparatie cu al celorlalti oameni. In timpul antrenamentelor si concursurilor acestia pierd o cantitate mare de zinc si din cauza transpiratiei abundente. De asemenea, zincul intensifica si sinteza de hemoglobina (din structura globulelor rosii) si sinteza de fosfolipide (lecitina).

Zincul participa la functionarea normala a organelor reproducatoare si contribuie la mentinerea structurii sanatoase a pielii. Ajuta hipofiza şi procesele enzimatice, are rol esenţial în sinteza proteinelor.
Controleaza contractibilitatea muschilor, ajuta la formarea insulinei, la stabilitatea chimica a sangelui, mentine echilibrul acido-bazic al organismului.

Zincul normalizeaza activitatea prostatei, este implicat direct in dezvoltarea organelor de reproducere si ajuta in tratamentul sterilitatii. Diverse cercetari au aratat ca unele forme ale impotentei sunt provocate - la un numar mare de persoane - de lipsa cronica de zinc. Prostata functioneaza normal numai in prezenta unei cantitati corespunzatoare de zinc. Asadar ajuta la ameliorarea anumitor boli ale prostatei si, mai mult decat atat, poate fi eficient in tratamentul sterilitatii. Observatiile clinice au demonstrat ca in unele cazuri de impotenta se pot obtine ameliorari substantiale printr-o simpla introducere in alimentatie a unei suplimentari de zinc si de vitamina B6. De aceea, la barbati se recomanda administrarea in permanenta a suplimentelor alimentare cu zinc, pentru a se mentine o concentratie sanguina optima.

Persoanele in varsta care sufera de senilitate necesita suplimente alimentare cu zinc si mangan, deoarece aceste minerale pot avea efecte pozitive. Femeile care prezinta dereglari ale ciclului menstrual, inainte de inceperea unui tratament hormonal prescris de medic e bine sa incerce efectele curative ale unei suplimentari cu zinc a alimentatiei zilnice. Ultimele cercetari au dovedit ca zincul are un rol important si in normalizarea functiilor cerebrale si poate fi utilizat ca adjuvant in tratamentul unor boli psihice (schizofrenie). Zincul accelereaza vindecarea ranilor si reduce in mod substantial depunerile de colesterol. Poate avea efecte pozitive si in cazul scaderii sensibilitatii gustative. Ajuta la disparitia petelor albe ale unghiilor.

Plumbul si Cadmiul din atmosfera oraselor mari, provenite din gazele de esapament ale masinilor, precum si fumul de tigara constituie factori de risc pentru sanatatea populatiei. Carenta de zinc determina retinerea unei cantitati mai mari de plumb si cadmiu in organism, iar administrarea de suplimente alimentare cu zinc reduce fixarea acestor elemente toxice in corp. Asadar zincul paste oferi o anumita protectie si impotriva efectelor nocive ale mediului poluat.

Printre sursele naturale de zinc se numara carnea, fructele de mare, pestele, germenii de cereale, ficatul, legumele, laptele si produsele lactate.

Un aport insuficient de Zinc, chiar pentru perioade scurte (o saptamana), reduce ritmul de dezvoltare a musculaturii si capacitatea de raspuns a sistemului imunitar, avand ca efect scaderea rezistentei organismului fata de diverse infectii. Intarzierea cresterii, pierderea gustului si a mirosului, sterilitate, incetinirea vindecarii ranilor


ATENTIE!

- Daca se consuma un supliment alimentar cu continut de zinc, creste si necesarul de vitamina A. Este bine de stiut ca Zincul actioneaza, cel mai eficient, in asociere cu vitamina A, Calciu si Fosfor. In unele preparate, Zincul se gaseste sub forma de sulfat sau gluconat de Zinc.
- In produsele moderne - deci si în Chelated Zinc si Mega Zinc - zincul este prezent în legaturi organice, sub forma chelatata. Aceasta este forma cel mai usor de utilizat de catre organism.
- Absorbtia zincului poate fi redusă de un consum ridicat de calciu sau fibre.
- In caz de efort fizic intens, activitati sportive, sarcina si alaptare, necesarul de zinc creste. In acest caz va recomandam produsul Mega Zinc.
- Prin respectarea modului de administrare, se evita riscul supradozajului.
- Zincul este toxic daca este consumat in cantitati care depasesc semnificativ doza zilnica recomandata.


Pentru a solicita in avans prospectul oficial Calivita rog utilizati sectiunea Contact

Revenire la prima pagina
Top site-uri Romanesti | Statistici web

Acest site este detinut, administrat si mentinut de Intreprinderea Individuala Nuta Viorel Gheorghe II, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai înainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

Nuta Viorel Gheorghe II, Calea Severinului nr 26, Craiova Romania CUI25466481/21.04.2009 F16/680/21.04.2009
Contact: Nuta Lavinia, cod membru CaliVita 040.2209243; Tel: 0728.857364; email: comanda@vitamine-naturiste.com
 
Menopausal Formula CaliVita
Mai devreme sau mai tarziu, in viata fiecarei femei intervine o perioada numita...
Noni sirop CaliVita
Noni de la Calivita, produs naturist cu multiple beneficii pentru sanatate si...
Rhodiolin CaliVita
Rhodiolin, produs naturist recomandat pentru combaterea stresului si cresterea...
Infant Formula CaliVita
 Infant Formula este un produs naturist cu multivitamine pentru copiii sub 6...
Melatonin CaliVita
Melatonina este o substanta naturala ce asigura un somn si odihna satisfacatoare,...