Produse

Diverse
Calivita
Strong Bones Plus CaliVita - Ca, Mg si Vitamina D
Pret: 76.7 RON
Pret nou: 64.57 RON

Contine: 100 capsule

Scurta prezentare a produsului:

Produsul Strong Bones Plus contine Calciu, Magneziu si Vitamina D, fiind indicat pentru fortificarea sistemului osos si functionarea eficienta a sistemului muscular.

Cum ne ajuta Strong Bones Plus

Calciul favorizeaza absorbtia fierului, combate insomnia, fortifica oasele, dentitia si sistemul osos. Deficitul de calciu duce la aparitia rahitismului la copii, iar la adulti produce osteomalacie, osteoporoza si carii dentare. De asemenea, scade si rezistenta la stres, favorizeaza aparitia alergiilor, inflamatiilor si a crampelor musculare. Datorita hipocalcemiei (concentratia scazuta a calciului sanguin), calciul se mobilizeaza din oase, ajunge în sânge si se poate depune pe peretii lezati ai arterelor. Lipsa calciului faciliteaza absorbtia plumbului (un metal toxic) si depunerea acestuia în oase si dinti.

Carenta de calciu si fier este foarte frecvent întalnita la femei. Efectele carentei devin evidente mai ales în timpul si dupa starile de graviditate, precum si la vârste mai înaintate. Administrarea calciului are efecte benefice si în lombalgii, dismenoree si contribuie la atenuarea durerilor osoase datorate cresterii. În cursul starilor de hipoglicemie (concentratia scazuta a glucozei din sânge), este indicat un aport crescut de calciu.
Necesarul zilnic de calciu pentru un adult sanatos este de 800-1200 mg. Dusmanii calciului sunt grasimile, acidul oxalic (existent si în ciocolata), precum si fitatii (din cereale), deoarece împiedica absorbtia intestinala a acestuia. Alimentele bogate în calciu sunt laptele si produsele lactate, macul, nucile, alunele, soia si zarzavaturile. Deoarece 70-80 % din populatie nu tolereaza laptele, din cauza lipsei enzimelor necesare digestiei acestuia, suplimentele de calciu sunt necesare, practic, tuturor oamenilor.

Atentie!

Ingestia zilnica a peste 2 g calciu se admite numai sub supraveghere medicala. Cantitati mici de vitamina D, fosfor si magneziu intensifica absorbtia intestinala a calciului. Administrarea calciului se va face fractionat, in doze mici repartizate pe tot parcursul zilei. 
 
Magneziul este indispensabil functionarii eficiente a sistemului nervos, a musculaturii si a sistemelor enzimatice, deoarece participa la metabolismul glucidelor, lipidelor, acizilor nucleici si al proteinelor. Magneziul este indispensabil suplimentelor alimentare destinate sportivilor, pentru ca participa la procesele de eliberare si consum a energiei.  Asigura si buna functionare a aparatului cardiovascular, fiind un factor protector împotriva infarctului de miocard. Încetineste procesul de îmbatrânire si stabilizeaza nivelul sanguin al colesterolului, contribuind astfel la profilaxia arteriopatiilor si a aterosclerozei.
Dupa unii cercetatori, consumul de magneziu creste rezistenta organismului fata de infectii si îmbunatateste randamentul intelectual. Împiedica procesul de formare a calculilor renali si biliari cu continut de calciu. Favorizeaza procesele de digestie si mentine integritatea danturii. Magneziul, asociat cu calciul, combate stresul si starile depresive.
Dusmanii magneziului sunt substantele diuretice si alcoolul, deoarece cresc eliminarile urinare de magneziu. Sursele naturale de magneziu sunt semintele uleioase, zarzavaturile si apele minerale. Îngrasamintele chimice scad cantitatea de magneziu din sol si, ca urmare, scade si continutul de magneziu al alimentelor.
Magneziul este indispensabil metabolismului substantelor minerale (calciu, fosfor, sodiu, potasiu), precum si asimilarii vitaminei C. Aportul de magneziu trebuie sporit în cazul gravidelor, femeilor care alapteaza, femeilor care utilizeaza anticonceptionale sau medicatie cu hormoni estrogeni.
 Produsele Strong Bones si Strong Bones Plus contin calciu si magneziu într-un raport optim (calciu/magneziu = 2/1).

Vitamina D este necesara pentru absorbtia intestinala a calciului si fixarea acestuia în masa osoasa. Deci, rolul biologic major al vitaminei D este acela de a mentine un nivel sanguin normal al calciului, dar si al magneziului. Vitamina D este necesara si pentru reabsorbtia fosforului de catre rinichi, si de asemenea, are rol în diferentierea celulara si imunitate. Carenta în vitamina D, care apare mai ales toamna si iarna, duce la scaderea asimilarii si utilizarii calciului, la o usoara deformare a oaselor sub actiunea factorilor mecanici (greutatea proprie, tractiuni, traumatisme), la demineralizarea oaselor (osteoporoza, osteomalacie), transpiratii, scaderea fortei musculare, tulburari digestive.

Produsul Strong Bones Plus, care contine vitamina D, se recomanda în special în lunile de toamna-iarna.

Atentie!
Este contraindicata ingestia unei doze mai mari de 1 g de magneziu pe zi, timp îndelungat. Magneziul are o buna actiune in asociere cu vitamina A, calciu si fosfor. Conform rezultatelor, cel mai bun raport dintre calciu si magneziu este de 2:1. Preparatele mai bune contin ambele minerale în raportul mentionat. Consumul magneziului in asociere cu vitamina B6 poate preveni formarea calculilor renali de oxalat de calciu. Consumul preparatelor cu magneziu in timpul meselor poate conduce la o digestie nesatisfacatoare, deoarece acest element se combina cu acidul clorhidric din stomac. Se recomanda deci administrarea Mg in intervalul dintre mese. Persoanele care prezinta hiperaciditate gastrica pot consuma preparate cu magneziu pe stomacul gol, neutralizand astfel acizii în exces. Bolnavii cu afectiuni cardiace care utilizeaza medicamente ce contin magneziu trebuie sa consulte medicul curant inainte de a consuma cele mai noi preparate cu magneziu.


Compozitie si mod de administrare:

 

Compozitie / capsula:

Calciu (din citrati si carbonati) 250 mg
Magneziu (oxid de magneziu, citrat de magneziu, gluconat de magneziu) 125 mg
Vitamina D 100 U.I. 
  

Mod administrare:
2 capsule pe zi 
Top site-uri Romanesti | Statistici web

Acest site este detinut, administrat si mentinut de Intreprinderea Individuala Nuta Viorel Gheorghe II, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai înainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

Nuta Viorel Gheorghe II, Calea Severinului nr 26, Craiova Romania CUI25466481/21.04.2009 F16/680/21.04.2009
Contact: Nuta Lavinia, cod membru CaliVita 040.2209243; Tel: 0728.857364; email: comanda@vitamine-naturiste.com
 
Menopausal Formula CaliVita
Mai devreme sau mai tarziu, in viata fiecarei femei intervine o perioada numita...
Noni sirop CaliVita
Noni de la Calivita, produs naturist cu multiple beneficii pentru sanatate si...
Rhodiolin CaliVita
Rhodiolin, produs naturist recomandat pentru combaterea stresului si cresterea...
Infant Formula CaliVita
 Infant Formula este un produs naturist cu multivitamine pentru copiii sub 6...
Melatonin CaliVita
Melatonina este o substanta naturala ce asigura un somn si odihna satisfacatoare,...