Produse

Diverse
Calivita
Lutein Plus CaliVita
Pret: 156.9 RON
Pret nou: 124.74 RON


Contine: 60 capsule

Mod de administrare:
1 capsula/zi


Zi de zi, ochiul este expus pericolelor inerente din mediul inconjurator. Ochiul este permanent expus actiunii nocive a agentilor exogeni (radiatii ultraviolete, poluare, etc.). Radicalii liberi rezultati in urma actiunii acestor agenti, precum si cei formati datorita proceselor metabolismului celular afecteaza in mare masura ochiul.

Distrugand radicalii liberi, luteina joaca un rol major in protectia antioxidanta.

Luteina, apartinand grupei substantelor carotenoide, impiedica eficient peroxidarea lipidica ce se desfasoara in serul sanguin si la nivelul aparatului vizual. Joaca un rol cheie in protectia antioxidanta a ochiului.

Dupa ce patrunde in organism - in urma absorbtiei - luteina se acumuleaza in doua zone oculare: in pata galbena (macula) a retinei si la nivelul cristalinului, participand la protejarea acestora. Este recomandata pentru prevenirea cataractei si pentru contracararea efectelor nocive ale radiatiilor UV.

S-a constatat ca luteina se fixeaza in mod special la nivelul ochilor. Odata introdusa in organism prin alimente, se absoarbe iar apoi se acumuleaza in doua zone oculare: la nivelul retinei, in special a maculei (pata galbena) si la nivelul cristalinului. Fenomenul de degenerare oculara apare datorita actiunii radicalilor liberi, mai ales la nivelul maculei, producandu-se modificari vasculare (arteroscleroza capilara). Cercetarile privind degenerarea maculei la varste inaintate au dovedit rolul protector important al luteinei. Investigatii efectuate la Universitatea Harvard au aratat ca administrarea zilnica a 6 mg de luteina scade incidenta degenerarii maculei cu 43%. Cristalinul este partea aparatului vizual cu cea mai mare expunere la imbolnaviri. Acesta este format in proportie de 98% din proteine. Efectul nociv al radicalilor liberi se exercita la nivelul acestor proteine, determinand denaturarea lor. Printr-un astfel de mecanism se formeaza cataracta care, la varste inaintate, duce la orbire intr-o propotie de 50%. In dezvoltarea cataractei intervin numerosi factori, dintre care amintim: radiatiile solare puternice, radiatiile ultraviolete, fumatul, etc. Riscul dezvoltarii cataractei creste in cazul existentei unor boli cronice ca diabetul zaharat.

Exista posibilitatea prevenirii cataractei prin utilizarea de antioxidanti. Protectia prin antioxidanti poate scadea la o treime riscul aparitiei acesteia. Ultimele cercetari in acest domeniu subliniaza rolul deosebit de eficient al luteinei in prevenirea cataractei.

Luteina este asadar un supliment natural care, consumat in mod sistematic, contribuie la mentinerea sanatatii aparatului vizual. Acest lucru este deosebit de important, deoarece vederea este o functie indispensabila in orice activitate si la orice varsta. Efectul antioxidant al luteinei se manifesta nu numai la nivelul aparatului vizual, dar si la nivelul altor organe, precum si in cadrul unor lanturi metabolice. In concluzie, luteina poate fi utilizata cu rezultate bune de catre toti cei carora li s-a recomandat consumul de antioxidanti (pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, a unor tumori, etc).
 
Pentru informatii detaliate consultati siteul de specialitate www.luteininfo.com
Top site-uri Romanesti | Statistici web

Acest site este detinut, administrat si mentinut de Intreprinderea Individuala Nuta Viorel Gheorghe II, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai înainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

Nuta Viorel Gheorghe II, Calea Severinului nr 26, Craiova Romania CUI25466481/21.04.2009 F16/680/21.04.2009
Contact: Nuta Lavinia, cod membru CaliVita 040.2209243; Tel: 0728.857364; email: comanda@vitamine-naturiste.com
 
Menopausal Formula CaliVita
Mai devreme sau mai tarziu, in viata fiecarei femei intervine o perioada numita...
Noni sirop CaliVita
Noni de la Calivita, produs naturist cu multiple beneficii pentru sanatate si...
Rhodiolin CaliVita
Rhodiolin, produs naturist recomandat pentru combaterea stresului si cresterea...
Infant Formula CaliVita
 Infant Formula este un produs naturist cu multivitamine pentru copiii sub 6...
Melatonin CaliVita
Melatonina este o substanta naturala ce asigura un somn si odihna satisfacatoare,...