Produse

Diverse
Calivita
Iron Plus CaliVita
Pret: 41.6 RON
Pret nou: 39.93 RON

Continut:  100 tablete
   
Compozitie:
Fier (fumarat) 10 mg
Vitamina C 30 mg
Bioflavonoid complex din citrice 10 mg
   
   
   
Recomandari: D-P-S
Anemie   0- 0- 1  15/30 zile
Anemie feriprivă  1- 0- 1
   
   
   
   
D - Dimineata  
P - Pranz  
S - Seara  

Fierul este unul din elementele indispensabile vietii, fiind absolut necesar pentru sinteza hemoglobinei din eritrocite (globulele rosii), a mioglobinei din celulele musculare si a unor enzime esentiale.
Fierul nu este sintetizat in organism si de aceea este necesar un aport exogen corespunzator, realizat atat prin consumul unor alimente cu continut bogat in Fier (din care doar 2-10% se absoarbe), cat si prin utilizarea suplimentelor alimentare.

Fierul este o substanta minerala care face parte din clasa asa-numitelor oligoelemente sau microelemente se refera la faptul ca organismul nostru are nevoie de ele doar in cantitati foarte mici, chiar daca sunt vitale.

Fierul este responsabil in primul rand de transportul oxigenului in organism intrucat este component al hemoglobinei, iar cantitatea de oxigen care ajunge la celule depinde în cea mai mare parte de hemoglobina.
De Fier depinde in cea mai mare masura cantitatea de oxigen care ajunge la creier, inima, ficat, musculatura si la alte tesuturi.

Fierul participa la procesele de producere a energiei, este necesar pentru diviziunea celulara si joaca un rol important in functionarea sanatoasa a organismului.

Fierul contribuie la dezvoltarea fizica generala, ajuta in procesul de crestere, mareste rezistenta la imbolnaviri si amelioreaza semnele de oboseala. Este utilizat in profilaxia si tratamentul anemiei provocate de carenta de Fier si ajuta la regenerarea epidermei.

Femeile pierd in fiecare luna de doua ori mai mult Fier decat barbatii. Organismul gravidei necesita o cantitate dubla de Fier. In general, necesarul zilnic de Fier al femeilor este de 15 mg, dar, in cazul gravidelor si al mamelor care alapteaza, aceasta cantitate ajunge pana la 50 mg. O alimentatie rationala contine circa 6 mg de Fier la 100 de calorii, fiind astfel imposibil ca o gravida sa consume zilnic o cantitate de alimente capabila sa-i asigure necesarul zilnic de Fier. 10-50% dintre sugari, copii, adolescenti, gravide, femei in varsta si sportive prezinta carente de fier.

Un aport suplimentar de Fier este necesar si la persoanele care consuma cantitati mari de cafea si ceai.

Carenta de Fier poate determina anemie, ameteli, oboseală, paloare, inapetenta sensibilitate sporita la infectiile curente, fragilitatea parului si a unghiilor, descuamarea tegumentelor.

La copii, semnele carentei de Fier se manifesta initial prin scaderea capacitatii de concentrare si a memoriei, ducand la reducerea treptata a nivelului intelectual.

Cel mai adecvat este sa consumam Fierul sub forma chelatata. Chelatarea este procesul in cadrul caruia mineralele devin digestibile si pot fi utilizate de catre organism. Fumaratul de Fier, legatura chelatata din acest produs, nu cauzeaza constipatie, spre deosebire de sulfatul de Fier, utilizat adesea in alte suplimente alimentare.
Produsul Iron Plus contine, pe langa Fier, vitamina C si bioflavonoide, care ajuta la absorbtia Fierului si ii intensifica efectul.      

 

ATENTIE:

- Daca sunteti insarcinata sau alaptati, consultati medicul inainte de consumul suplimentelor cu fier!
- In cazul în care consumati produse cu mutivitamine, administrarea suplimentara de Fier este recomandata doar in cazul deficientei de Fier.
- Un produs cu fier organic poate fi consumat in paralel cu vitamina E; nici unul dintre cele doua produse nu isi va diminua eficacitatea.
- Absorbtia Fierului este diminuată de Calciu, Fosfor, un consum ridicat de fibre, ceai si cafea.
- Chiar daca la persoanele sanatoase absorbtia Fierului se afla sub control gastro-intestinal permanent, dozele ridicate pot provoca unele afectiuni (hemocromatoza).
- Consumul permanent si ridicat de Fier poate intensifica procesele de peroxidare din organism, care au ca rezultat un necesar crescut de antioxidanti.

 

Pentru a solicita in avans prospectul oficial Calivita rog utilizati sectiunea Contact

Revenire la prima pagina

 


 
Top site-uri Romanesti | Statistici web

Acest site este detinut, administrat si mentinut de Intreprinderea Individuala Nuta Viorel Gheorghe II, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai înainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

Nuta Viorel Gheorghe II, Calea Severinului nr 26, Craiova Romania CUI25466481/21.04.2009 F16/680/21.04.2009
Contact: Nuta Lavinia, cod membru CaliVita 040.2209243; Tel: 0728.857364; email: comanda@vitamine-naturiste.com
 
Menopausal Formula CaliVita
Mai devreme sau mai tarziu, in viata fiecarei femei intervine o perioada numita...
Noni sirop CaliVita
Noni de la Calivita, produs naturist cu multiple beneficii pentru sanatate si...
Rhodiolin CaliVita
Rhodiolin, produs naturist recomandat pentru combaterea stresului si cresterea...
Infant Formula CaliVita
 Infant Formula este un produs naturist cu multivitamine pentru copiii sub 6...
Melatonin CaliVita
Melatonina este o substanta naturala ce asigura un somn si odihna satisfacatoare,...