Produse

Diverse
Calivita
Omega 3 Concentrate CaliVita
Pret: 84.5 RON
Pret nou: 71.17 RON


Contine 100 capsule (gel)

Omega 3 are ca principal ingredient uleiul de peste, cu continut ridicat de acizi grasi esentiali.

Lumea vie a marilor nu ne incanta doar privirea, ci reprezinta si un izvor de substante nutritive care protejeaza sanatatea. Faceti cunostinti cu un produs ale carui materii prime provin din mari si oceane si care poate ajuta, intr-o mare masura, la functionarea sanatoasa a organismului.

Cercetatorii au incercat sa se afle daca exista vreo legatura intre alimentatie si bolile cardiovasculare si, daca da, de ce natura. Bang, Dyeberg si echipa lor au observat ca incidenta acestor boli la eschimosii din vestul Groenlandei este extrem de scazuta. In acelasi timp, au sesizat ca alimentatia lor este foarte bogata in peste si fructe de mare.

Sau, in termeni stiintifici, alimentatia eschimosilor contine o cantitate foarte mica de colesterol si una relativ ridicata de proteine si anumite grasimi. Insa si in tarile dezvoltate din Europa si America se consuma multe proteine si grasimi si, totusi, incidenta bolilor de inima este foarte ridicata. Care poate fi explicatia? Diferenta consta in faptul ca mari cantitati din proteine si grasimile din dieta eschimosilor provin din ocean si contin acizi grasi nesaturati, asa-numitii acizi grasi Omega 3. Principala sursa naturala de acizi grasi Omega 3 este pestele oceanic (macrou si somon). Consumand peste oceanic, eschimosii consuma de cel putin 10 ori mai multi acizi grasi Omega 3 decat central europenii.

Uleiul de peste are in compozitie acizi grasi nesaturati cu lanturi lungi de atom de carbon, cei mai importanti fiind acidul eicoso-penta-enoic si acidul docoso-hexa-enoic care sunt implicati in sinteza prostaglandinelor, reglatoare a numeroase procese biochimice. Prostaglandinele sunt implicate in raspunsul imun, functionarea corespunzatoare a aparatului cardiovascular, reduc nivelul colesterolului si al trigliceridelor, impiedica agregarea trombocitara scazand astfel riscul de arteroscleroza, hipertensiune arteriala si infarct de miocard. Deoarece reduc viscozitatea sangelui, contribuie la imbunatatirea conditiilor de circulatie sanguina, crescand aportul de oxigen al tesuturilor.
Acizii grasi Omega 3 (mai exact acidul docosahexaenoic - DHA) sunt foarte importanti pentru devoltarea embrionului, fiind necesari si pentru dezvoltarea normala a sistemului nervos. Din acest motiv se recomanda si femeilor insarcinate.
Este cunoscut faptul ca, la diabetici, riscul aparitiei bolilor cardiovasculare este de cinci ori mai mare. La eschimosi se constata un nivel scazut al lipidelor in sange si o toleranta normala la glucoza. In conditiile unui consum crescut de glucide (obisnuit in tarile occidentale), nivelul lipidelor din sange creste iar toleranta la glucoza scade, favorizand astfel aparitia diabetului.

Cercetarile efectuate pe animale de catre medicul american David P. Rose au aratat ca acizii Omega 3 pot preveni cancerul la san (care manifesta o frecventa extrem de scazuta la eschimosi), precum si pe cel de colon (intestin gros).

In 1994, revista medicala "New England Journal of Medicine" publica un studiu ce arata ca fumatorii care consuma peste se imbolnavesc mai rar de bronsita si de emfizem pulmonar (uleiul de peste reduce inflamatia si contracareaza efectele nocive ale fumului de tigara). Autorul acestui studiu a demonstrat ca fumatorii care consuma peste manifesta un risc de a se imbolnavi de boli cronice pulmonare mult mai mic (bronsita - cu 33% mai mic, respectiv emfizem pulmonar - cu 66% mai mic).

Consumul de ulei de peste ofera sperante si celor afectati de psoriazis. Cercetatorii japonezi au administrat acid eicoso-penta-enoic pacientilor suferinzi de psoriazis, inregistrand ameliorari dupa doua-trei luni de tratament, aceste ameliorari evoluand pe toata durata tratamentului cu ulei de peste.

Deoarece acizii grasi din uleiul de peste cresc sinteza de prostaglandine si prostacicline, acestia au si efecte antiinflamatoare, fiind recomandati in tratamentul inflamatiilor cronice (afectiuni reumatismale). In aceste afectiuni, dupa cateva luni de tratament cu ulei de peste, s-a constatat ameliorarea certa a durerilor matinale.

Acizii grasi Omega 3 actioneaza si asupra sistemului imunitar, crescand rezistenta la infectii. Se mai pot recomanda si in unele boli ale sistemului nervos (scleroza in placi). Administrarea uleiului de peste s-a dovedit a fi utila si in protejarea pielii. Concentratia cea mai mare in acizi grasi nesaturati Omega 3 o au somonul si heringul.


ATENTIE:


Acizii grasi nesaturati sunt foarte sensibili la efectele nocive ale radicalilor liberi, prin urmare celor care consuma cantitati ridicate de acizi grasi Omega 3 li se recomanda si administrarea de suplimente cu antioxidanti (Protect 4 Life, Rhodiolin, Noni).

  

Pentru a solicita in avans prospectul oficial Calivita rog utilizati sectiunea Contact

Revenire la prima pagina
Top site-uri Romanesti | Statistici web

Acest site este detinut, administrat si mentinut de Intreprinderea Individuala Nuta Viorel Gheorghe II, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai înainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

Nuta Viorel Gheorghe II, Calea Severinului nr 26, Craiova Romania CUI25466481/21.04.2009 F16/680/21.04.2009
Contact: Nuta Lavinia, cod membru CaliVita 040.2209243; Tel: 0728.857364; email: comanda@vitamine-naturiste.com
 
Menopausal Formula CaliVita
Mai devreme sau mai tarziu, in viata fiecarei femei intervine o perioada numita...
Noni sirop CaliVita
Noni de la Calivita, produs naturist cu multiple beneficii pentru sanatate si...
Rhodiolin CaliVita
Rhodiolin, produs naturist recomandat pentru combaterea stresului si cresterea...
Infant Formula CaliVita
 Infant Formula este un produs naturist cu multivitamine pentru copiii sub 6...
Melatonin CaliVita
Melatonina este o substanta naturala ce asigura un somn si odihna satisfacatoare,...