Produse

Diverse
Calivita
Chromium Max 500
Pret: 65 RON
Pret nou: 54.78 RON

Continut:  100 capsule
Compozitie/capsula:
Picolinat de crom: 60 mcg 60 mcg
Carbohidrati  0,0 g
Grasimi 0,0 g
Proteine <1.0 g
   
   
Recomandari: D-P-S
Diabet (reglare glicemie)  1- 1- 1
Scadere apetit   1- 1- 1
   
   
D - Dimineata  
P - Pranz  
S - Seara  

Prezentarea produsului:


Curele de slabire pe care le urmam si eforturile noastre de a ne hrani sanatos sunt adesea sortite esecului datorita senzatiei acute de foame sau poftei de dulciuri. Putini stiu ca motivul acestei "slabiciuni de moment" poate fi deficienta de Crom sau un aport insuficient de Crom. Chromium Max 500, care contine Crom sub forma picolinatului de Crom, ce poate fi utilizata excelent de organism, ne poate fi de mare ajutor.

Faptul ca picolinatul de Crom ajuta la scaderea in greutate fara a avea efecte secundare daunatoare este o certitudine dovedita clinic. Alaturi de un regim alimentar corespunzitor si putina miscare, preparatele cu Crom pot contribui la atingerea greutatii ideale si pastrarea acesteia, atit in cazul celor care tin cura de slabire, cat si al sportivilor.

In cazul sportivilor, lipsa Cromului reduce randamentul fizic si impiedica dezvoltarea musculaturii. Datorita efectului de incorporare a proteinelor in tesutul muscular, Cromul este foarte eficient in cazul sportivilor, deoarece dezvolta musculatura si reduce cantitatea de grasimi a organismului, efecte comparabile cu cele obtinute prin consumul hormonilor anabolizanti (testosteronul). Sportivii care au primit suplimente alimentare cu Crom timp de 6 saptamani au pierdut din greutate 3,2 kg, in timp ce scaderea in greutate a lotulul martor care nu a primit Crom fost doar de 1 kg. Avand in vedere ca greutatea specifica a grasimilor din stratul adipos e mai mica decat a celor musculare, diferenta de 2,2 kg corespunde unei scaderi totale in greutate de peste 5 kg.

Cromul este o substanta minerala care apartine grupei microelementelor. Microelementele sunt substante minerale indispensabile organismului, in cantitati foarte mici. Cromul este un microelement esential pe care organismul nu-l poate sintetiza si prin urmare, trebuie obtinut prin surse externe.

Cantitatea de crom din organism scade proportional cu inaintarea in varsta, precum si in urma activitatii fizice intense.

Lipsa Cromului creste sensibilitatea la glucide si poate duce la cresterea in greutate sau la diabet zaharat. De asemenea, produce cresterea nivelului de colesterol sanguin si a susceptibilitatii pentru bolile cardiavasculare.
Simptomele carentei de crom se acccentueaza la persoanele care consuma mult zahar (fructoza, glucoza, zahar tos). Intr-un studiu publicat in 1986 se specifica o pierdere de Crom de la 10 pana la 300% datorata consumului crescut de zahar. Conform concluziilor unor cercetari americane, 90% din oameni au un aport de Crom cu mult sub necesarul zilnic de 50-200 mcg.

In lipsa Cromului, insulina nu e capabila sa participe la metabolismul glucidic. Cromul este deci util si diabeticilor, in special in fazele incipiente ale bolii, dar nu poate substitui insulina sau antidiabeticele orale.

Fiind un element constitutiv al factorului de toleranta la glucoza, cromul joaca un rol foarte important in metabolismul glucozei si carbohidratilor, descompunandu-i la nivel biochimic. Picolinatul de Crom scade nivelul colesterolului din sange si creste nivelul lipoproteinelor cu densitate mare (HDL), ceea ce are ca rezultat scaderea depunerii de colesterol pe peretii arteriali si deci a riscului de cardiopatie ischemica si infarct.

Deoarece participa la metabolismul glucozei, intensifica efectul insulinei, reglementeaza distributia interna a energiei, stabilizeaza concentratia glucozei sanguine, faciliteaza asimilarea aminoacizilor, accelereaza metabolismul proteinelor si intensifica majoritatea proceselor metabolice, Cromul sporeste capacitatea de munca si de auto-regenerare a organismului.

Experimentele realizate pe animale au demonstrat ca aportul insuficient de Crom incetineste dezvoltarea organismului, contribuie la scurtarea duratei de viata si favorizeaza instalarea impotentei. In schimb, consumul unor suplimente naturale cu continut de Crom a condus la rezultate remarcabile in studiile cercetatorilor de la Bemidji State University (SUA). Acestia au aplicat unui lot de animale-martor un regim alimentar bogat in crom si au constatat ca acestea au trait cu un an mai mult decat lotul martor care nu a primit Crom. Concluzia a fost ca suplimentul de Crom intarzie imbatranirea.

Printre alimentele care contin o cantitate ridicata de Crom se numara drojdia, molustele, brocoli si preparatele din faina integrala. In procesul digestiei, 80% din cantitatea de crom ingerat se pierde. Solutia acestei probleme consta in introducerea cromului in organism prin utilizarea suplimentelor alimentare bogate in acest micro-element, sub forma de picolinat de Crom, forma biologic activa.


ATENTIE!

- Picolinatul de crom poate fi folosit si in doze mari, deoarece nu e toxic si nu prezinta reactii adverse.
- Diabeticii trebuie sa respecte regimul alimentar si medicatia specifica impusa de medicul curant, chiar si in conditiile suplimentarii alimentatiei cu picolinat de Crom.
- Nu se recomanda gravidelor, mamelor care alapteaza si copiilor mici.


Pentru a solicita in avans prospectul oficial Calivita rog utilizati sectiunea Contact

Revenire la prima pagina


 
Top site-uri Romanesti | Statistici web

Acest site este detinut, administrat si mentinut de Intreprinderea Individuala Nuta Viorel Gheorghe II, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai înainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

Nuta Viorel Gheorghe II, Calea Severinului nr 26, Craiova Romania CUI25466481/21.04.2009 F16/680/21.04.2009
Contact: Nuta Lavinia, cod membru CaliVita 040.2209243; Tel: 0728.857364; email: comanda@vitamine-naturiste.com
 
Menopausal Formula CaliVita
Mai devreme sau mai tarziu, in viata fiecarei femei intervine o perioada numita...
Noni sirop CaliVita
Noni de la Calivita, produs naturist cu multiple beneficii pentru sanatate si...
Rhodiolin CaliVita
Rhodiolin, produs naturist recomandat pentru combaterea stresului si cresterea...
Infant Formula CaliVita
 Infant Formula este un produs naturist cu multivitamine pentru copiii sub 6...
Melatonin CaliVita
Melatonina este o substanta naturala ce asigura un somn si odihna satisfacatoare,...