Produse

Diverse
Calivita
Meal Time Digestive Enzymes
Pret: 33.8 RON
Pret nou: 28.6 RON

Contine: 100 tablete

Cu ajutorul enzimelor, din alimente se elibereaza vitamine, aminoacizi si substante minerale, necesare pentru functionarea normala a organismului. Transformarea nutrientilor (proteine, carbohidrati, grasimi) cu ajutorul enzimelor din organism se numeste digestie, altfel spus transformarea nutrientilor în substante digerabile.

Daca alimente nu sunt consumate la ora, in cantitatea si compozitia potrivita, eficacitatea digestiei scade, nutrienti pot incepe sa fermenteze sau sa putrezeasca, ceea ce poate cauza producerea de reziduri periculoase. Digestia defectuoasa nu apare neaparat ca rezultat al unei afectiuni, ci poate fi influentata si de anumite medicamente, de modificarea stilului de viata, de stres etc. De asemenea, eficacitatea digestiei scade odata cu inaintarea în varsta.

Deoarece digestia este reglata de enzime, consumul enzimelor naturale poate ajuta la procesul de digestie.
In lipsa enzimelor, digestia alimentelor consumate nu s-ar mai putea realiza si organismul n-ar mai fi in masura sa-si extraga elementele necesare din hrana.

Sursele naturale de enzime sunt zarzavaturile crude, ouale, carnea si pestele proaspat. Deoarece fiecare enzima contribuie la prelucrarea unei substante nutritive, diversele enzime nu se pot substitui intre ele. In cazul in care apare o carenta enzimatica de orice tip, ea produce nu numai dereglari ale procesului digestiv (balonari, gaze intestinale, dereglarea scaunelor, etc.), dar, mai devreme sau mai tarziu, aceasta va favoriza si iregularitatea si dificultatea scaunelor.

Din principalele enzime indispensabile digestiei face parte, printre altele, pepsina, care contribuie la extragerea proteinelor din alimente si la descompunerea lor in unitati mai mici, numite polipeptide, creind astfel premisele necesare etapei urmatoare a procesului digestiv: faza descompunerii in aminoacizi. Atunci cand organismul nu dispune de pepsina in cantitate suficienta, se altereaza capacitatea de absorbtie intestinala a proteinelor, iar procesul de circulatie a sangelui si deci sanatatea diverselor organe si tesuturi va avea de suferit.
Tulburarile digestive aparute pot fi corectate usor cu ajutorul enzimelor digestive aduse din exteriorul organismului.
În zilele noastre avem la dispozitie solutii naturale chiar si pentru problemele digestive: printre acestea se numără enzimele din plante, care ajuta la predigerarea alimentelor. Principalul ingredient activ al papaiei este papaina, un compus similar cu enzimele care descompun proteinele. Aceasta planta contine si compusi asemanatori enzimelor care ajuta la descompunerea carbohidratilor.

Cea mai importantă enzima din fructul si frunzele plantei tropicale papaya este papaina, asemanatoare enzimei umane pepsina, cu rol important în digestia proteinelor. Sarcina sa principala este pre-digestia carnii (datorita acestei proprietati, papaina este folosita la scara larga in industria carnii si a conservelor). Datorita faptului ca descompune proteinele in aminoacizi, papaina reduce procesul de putrefactie a proteinelor nedigerate.

Meal Time este un produs naturist ce contine extras natural de papaya.

Papaina, care se extrage din frunzele si din fructele necoapte ale arborelui tropical Papaya (Carica Papaya). Papaina actioneaza asupra carnii consumate inca inainte de a se incepe procesul de digestie al acesteia in stomac. Enzimele stimulatoare ale procesului digestiv pot fi un ajutor pretios pentru eliminarea neplacerilor cauzate de o digestie imperfecta si pentru corectarea si reglarea activitatii vezicii biliare, ficatului, pancreasului si intestinului gros. Prezinta avantajul ca nu contin extracte din alimente care adesea genereaza simptome alergice (cereale, lapte, oua). Tulburarile aparute in procesul digestiei se asociaza cu numeroase simptome neplacute, putand duce uneori la boli severe. O tulburare initiala a digestiei este balonarea, adica acumularea unor cantitati mari de gaze la nivel intestinal. Acest simptom poate fi urmat de diaree sau constipatie. Mai tarziu devine evident deficitul de absorbtie intestinala cauzat de tulburarile digestive, aparand, in consecinta, slabirea, senzatia de slabiciune, starea de disconfort si dereglarea sistemului imunitar.

Tulburarile digestive nu sunt un apanaj al varstei inaintate, ci pot aparea in orice perioada a vietii. Digestia, ca parte integranta a schimburilor metabolice, are doua roluri fundamentale. Pe de o parte, prin descompunerea substantelor compuse, inabsorbabile, provenite din alimentatie, furnizeaza moleculele simple, necesare producerii energiei si cresterii si care numai in aceasta forma pot fi absorbite in organism. Pe de alta parte, ca segment al sistemului imunitar, omoara bacteriile (cu ajutorul sucului gastric), respectiv impiedica absorbtia unor compusi inadecvati, evitand astfel aparitia unor reactii imune.

ATENTIE!

Consumul de Papaya crud nu se recomanda bolnavilor de ulcer.
 

Pentru a solicita in avans prospectul oficial Calivita rog utilizati sectiunea Contact

Revenire la prima pagina


 
Top site-uri Romanesti | Statistici web

Acest site este detinut, administrat si mentinut de Intreprinderea Individuala Nuta Viorel Gheorghe II, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai înainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

Nuta Viorel Gheorghe II, Calea Severinului nr 26, Craiova Romania CUI25466481/21.04.2009 F16/680/21.04.2009
Contact: Nuta Lavinia, cod membru CaliVita 040.2209243; Tel: 0728.857364; email: comanda@vitamine-naturiste.com
 
Menopausal Formula CaliVita
Mai devreme sau mai tarziu, in viata fiecarei femei intervine o perioada numita...
Noni sirop CaliVita
Noni de la Calivita, produs naturist cu multiple beneficii pentru sanatate si...
Rhodiolin CaliVita
Rhodiolin, produs naturist recomandat pentru combaterea stresului si cresterea...
Infant Formula CaliVita
 Infant Formula este un produs naturist cu multivitamine pentru copiii sub 6...
Melatonin CaliVita
Melatonina este o substanta naturala ce asigura un somn si odihna satisfacatoare,...