Produse

Diverse
Calivita
Melatonin CaliVita
Pret: 63.7 RON
Pret nou: 53.68 RON


Continut:  60 tablete
   
Compozitie:
Melatonina 3 mg 
 
   
   
Recomandari:  
Decalaj de fus orar 1 tableta, cu 1/2h înainte culcare
Depresie  1-2 tablete/zi
Insomnie  1 tableta, cu 1/2h înainte culcare
Somn (reglare) 1 tableta, cu 1/2h înainte culcare
Stress  1 tableta, cu 1/2h înainte culcare

Melatonina este o substanta naturala ce asigura un somn si odihna satisfacatoare, are efect puternic antioxidant si contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.

Unul din efectele stilului de viata modern, cu un tempo foarte accelerat, este ca alocam tot mai putin timp regenerarii si odihnei adecvate. Un mod de viata haotic ne poate face sa intram intr-un cerc vicios, deoarece stresul exagerat cauzeaza dereglari de somn. Un somn odihnitor, o perioada adecvata de timp, este o necesitate fiziologica.

In masa encefalului se afla un organ de o importanta vitala: glanda pineala (epifiza). Aceasta glanda, cand intensitatea luminii se reduce, produce melatonina din serotonina, ceea ce are un rol foarte important în mentinerea ciclului somn/stare de veghe.

Odata cu reducerea cantitatii de lumina naturala, productia de melatonina creste, ceea ce garanteaza o odihna fiziologica satisfacatoare. Melatonina provine din cuvantul grecesc melas, care inseamna negru - indica faptul ca respectiva substanta este produsa doar la intuneric. Pornind de la serotonina, o substante neurotransmitatoare, glanda epifiza prepara si secreta melatonina. Melatonina are rol important in ritmul circadian sau alternanta periodica somn-veghe. Scaderea intensitatii luminii naturale stimuleaza sinteza sa, acest lucru asigurand odihna fiziologica. Faptul in sine este deosebit de important, deoarece, in timpul starii de veghe, in organism se acumuleaza cantitati importante de substante toxice care pot fi eliminate doar in timpul somnului, corespunzator bioritmului fiecaruia.

S-a descoperit, de asemenea, ca melatonina este unul dintre cei mai puternici antioxidanti (mai putemic chiar decat vitaminele C si E), fiind singurul antioxidant capabil sa patrunda in celulele corpului si sa previna astfel distrugerile provocate de radicalii liberi ajunsi in profunzimea structurilor morfo-functionale ale organismului. Melatonina distruge intr-o mare proportie radicalii liberi raspunzatori de unele afectiuni degenerative (cancer, Alzheimer, Parkinson, dementa senila, etc.).

Nivelul de melatonina din organism variaza în conformitate cu mai multe ritmuri. Exista un ritm zilnic, influentat de soare, si un ritm sezonier, influentat de lungimea zilelor. Nivelul de melatonina din timpul noptii poate fi chiar si de zece ori mai mare decat cel din timpul zilei. Acest echilibru poate fi insa usor perturbat, in special la persoanele care lucreaza pe schimburi sau trec frecvent de la un fus orar la altul. Persoanele care adorm greu recurg adesea la medicamente sintetice; o solutie simpla si la indemana este insa suplimentarea cu o substanta naturala, produsa si de propriul organism. Spre deosebire de somnifere sintetice, melatonina ne garanteaza ca ne vom trezi odihniti.

Organismul uman, pe masura ce inainteaza in varsta, sufera o serie de modificari legate de declinul functiilor fiziologice, ceea ce determina o scadere a capacitatii de raspuns la stres si o crestere a incidentei bolilor. Se diminueaza capacitatea fizica, functiile pulmonare, cardiace, renale, sexuale, endocrine, auditive, vizuale. Trebuie observat că si productia de melatonina scade odata cu inaintarea in varstă, prin urmare poate fi de mare ajutor în anumite cazuri de dereglari de somn la persoanele in varsta.

Cercetatorii au descoperit ca primele semne de imbatranire care apar la varsta de 30 de ani sunt provocate de o crestere brusca a nivelului de oxigen si nitrogen din organism, ceea ce cauza distrugerea celulelor. Dupa administrarea de melatonina, procesul de imbatranire poate fost incetinit. Se recomanda consumul de melatonina dupa varsta de 30 de ani, pentru a proteja celulele de atacurile care pot provoca moartea acestora.

Deasemenea, s-a mai dovedit experimental ca administrarea de melatonina poate duce la oprirea proceselor cancerigene, la scaderea colesterolului si poate imbunatati viata sexuala, deoarece scaderea productiei de melatonina (odata cu varsta) duce la pierderea apetitului sexual, ceea ce conduce, in timp, la atrofierea organelor sexuale.

Asigurandu-ne un somn si o odihna satisfacatoare, produsul naturist Melatonin de la Calivita poate contribui la functionarea normala a sistemului imunitar si la reglarea tensiunii si temperaturii corporale..

 

ATENTIE:


- Nu depasiti doza zilnica recomandata.
- Melatonin trebuie administrat cu jumatate de ora inainte de culcare. Deoarece influenteaza capacitatea de concentrare, evitati sofatul si manevrarea utilajelor.
- In caz de dereglari severe de somn si afectarea sistemului nervos, cereti sfatul medicului inainte de a începe consumul produsului!

 Un articol despre produsul Melatonin, publicat in revista Calinews, gasiti aici:


Pentru a solicita in avans prospectul oficial Calivita rog utilizati sectiunea Contact

Revenire la prima pagina


 


 


 
Top site-uri Romanesti | Statistici web

Acest site este detinut, administrat si mentinut de Intreprinderea Individuala Nuta Viorel Gheorghe II, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai înainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

Nuta Viorel Gheorghe II, Calea Severinului nr 26, Craiova Romania CUI25466481/21.04.2009 F16/680/21.04.2009
Contact: Nuta Lavinia, cod membru CaliVita 040.2209243; Tel: 0728.857364; email: comanda@vitamine-naturiste.com
 
Menopausal Formula CaliVita
Mai devreme sau mai tarziu, in viata fiecarei femei intervine o perioada numita...
Noni sirop CaliVita
Noni de la Calivita, produs naturist cu multiple beneficii pentru sanatate si...
Rhodiolin CaliVita
Rhodiolin, produs naturist recomandat pentru combaterea stresului si cresterea...
Infant Formula CaliVita
 Infant Formula este un produs naturist cu multivitamine pentru copiii sub 6...
Melatonin CaliVita
Melatonina este o substanta naturala ce asigura un somn si odihna satisfacatoare,...